Velkommen til Villa Lykke

Villa Lykke er en blogg hvor jeg ønsker å samle og dele inspirasjon og glede over små og store ting i livet. Interiør, reise, foto og mote noen av mine interesser, og det vil sannsynligvis bloggen bære preg av. Jeg har ofte med meg kameraet, og dersom ikke annet er oppgitt er bildene tatt av meg. Det er veldig hyggelig at du besøker bloggen min, men jeg håper du respekterer åndsverkloven og ber om tillatelse før du evt. bruker noen av bildene.

Hilsen


fredag 30. oktober 2009

Klar for imorgen?






Nostalgiahjemmet er ennå ikke pyntet for Halloween i morgen, og for å være helt ærlig så vet jeg ikke om det blir det heller... Synes forsåvidt det er koselig å bringe inn tradisjoner fra andre land, og har morsomme minner fra Halloween det året jeg var i USA som au-pair for mange år siden. Men føler at Halloween i Norge hovedsaklig er kommet fordi handelen tjener penger på det...
Uansett så kan man jo bruke anledningen til å pynte et koselig bord med noen orange innslag (f.eks lys, servietter, et lite gresskar eller kanskje noen appelsiner ). Og så bør man vel kjøpe inn litt godteri slik at nabobarna ikke blir skuffet dersom de ringer på døra... Ja, ja, kanskje det blir litt Halloween i Nostalgiahjemmet denne helgen likevel :-)
Ønsker dere alle en riktig god helg - med eller uten Halloween!

Ready for tomorrow?
Wish you all a Happy Halloween!

All photos from bhg.com

onsdag 28. oktober 2009

Lykkelig medlem med award...

Så lenge jeg kan huske har jeg samlet utklipp og inspirasjon fra blader og aviser, og skrevet ned tips og idèer om bla interiør, reiser. Da jeg i sommer oppdaget NIB og "Blogglandia", fant jeg et nytt sted for inspirasjon og glede. Det kaller jeg et lykketreff! Dette "landet" er nemlig bygd opp mange flotte mennesker som deler inspirasjon og små og store gleder (og noen sorger) med en felles interesse for interiør. Ved å opprette en egen blogg etter en kort periode som leser, følte jeg at jeg ble en større del av dette fellesskapet. Istedenfor å ha en inspirasjonsmappe med utklipp, har jeg nå et aktivt sted hvor jeg ikke bare kan samle men også får dele kreativitet, tanker og inspirasjon med likesinnede - og i tillegg få tilbakemelding på dette. Det er hverdagslykke for meg.

Steget videre ble å søke medlemskap i "det gode selskap" som NIB representerer, og det har jeg nå altså fått! Jeg er dermed stolt medlem i NIB, og kan offisielt kalle meg interiørblogger.



For de som måtte lure så ligger (iallefall foreløpig) under Bloggrull 1 som er Nostalgiske Interiørblogger. Mulig det endrer seg underveis.


Den andre tingen som har hendt siden sist er at jeg har fått min første award!


Jeg må innrømme at jeg ble veldig glad og littegrann stolt da jeg fikk vite at Kjersti fra den inspirerende og vakre bloggen Kjerstis Lykke har gitt meg denne awarden i godt selskap av 3 andre blogger som jeg setter stor pris på; Holmberg Everyday Living, Erteblomsten, og Fjellrosa og livet under stjernene. 1000 takk for awarden Kjersti! Jeg er glad over å ha funnet bloggen din og blitt litt "kjent" med deg her i Blogglandia.

Tjohei - så hyggelig å være medborger av denne positive bloggverdenen! :-)


Happy member with an award I have become a member of NIB (Norwegian Interior Blogs), and I got a nice award from a very inspiring blogger; Kjerstis Lykke. It feels good to be part of the positive world of blogging :-)

søndag 25. oktober 2009

Kortere dager og nye perspektiver...

I uken som har gått tilbrakte jeg mer tid enn normalt på soverommet, både i sovende og våken tilstand (årsak finnes i forrige innlegg...). Det ble tid til å titte ut av vinduet... Nydelige høstfarger utenfor!




Og da jeg lå og "stirret i taket" la jeg merke til en interiørdetalj i som jeg egentlig sjelden vier noe særlig oppmerksomhet...

Jeg så plutselig lysekronen i et nytt perspektiv
og la merke til at den egentlig var ganske så fin...




Moralen må vel være: Det er mye vakkert å oppdage hvis man bare tar seg tid til å legge merke til de små detaljene rundt seg :-)
Nå er det er slutt på lange dager både i overført og vanlig betydning. Jeg er frisk igjen (deilig!), og i natt var det slutt på sommertid for denne gang. Dagene blir kortere og det blir fortere mørkt ute. Må innrømme at mørketiden ikke er min favoritttid på året, men man må jo bare gjøre det beste ut av det. Nå er det på tide å sitte inne med en kopp te, bok, deilig pledd og levende lys... HM - det er kanskje ikke sååå galt likevel?

Ønsker alle en fin søndagskveld, og 1000 takk til dere som la igjen hyggelige hilsener på tidligere innlegg, det gleder like mye hver gang.

Days are getting shorter and new perspectives...
Last week I spent more time in my bedroom than I usually do (last post explains why). I had time to look out through the window - and when I was staring to the roof I also got a new perspective on the lamp there. I thought it looked very nice... What I actually wanted to say here is that if you take the time to look around you, you might find pleasures in the little things :-)
I have recovered from the flu, and we have adjusted the time from summer to winter - two reasons why days are getting shorter. Fall is the time to stay inside with a cup of tea, read a good book, and light some candles. I hope you enjoy the fall and I wish you a happy week.

onsdag 21. oktober 2009

Laaaaang dag


I likhet med en del andre så har jeg også blitt bitt av influensabasillen. Sov til over middag, slepte meg ut til sofaen i stua hvor jeg fikk litt positiv energi av å streife rundt i Blogglandia, før jeg kapitulerte og tuslet tilbake til senga igjen. MrNostalgia hadde en avtale etter jobb, men god som han er så kom han først innom og fyllte opp Nostalgiahjemmet med litt proviant og kjærlighet. Nå er klokken passert elleve, og kvelden har stort sett gått med å gjøre minst mulig. Fotsatt udusjet, i pysj og med håret til alle kanter... Huff, føler meg ikke særlig presentabel - godt ingen i bloggverdenen kan se meg! Får vel komme meg i dusjen før MrNostalgia er tilbake, og jeg skal legge meg - IGJEN. Som overskriften antyder - en laaaang dag idag. Men, men imorgen er det ny dag og nye muligheter :-)

Ønsker alle en god natt.

PS. Siden jeg har tilbrakt størstedelen av dagen i senga fant jeg et bilde av et vakkert soverom i bildearkivet mitt. Synes kombinasjonen av det "feminine" rosa sengeteppet, blondesengetøyet lyskronen, nattbordene, lampene og krakken mot den "maskuline" murveggen er helt nydelig. ME LOVE! Vet dessverre ikke hvor jeg har bildet fra, men dersom noen vet det så si fra slik at jeg kan oppgi kilden.

A long day
I have gotten the flu, and have spent most of the time in bed today. It has been a looong day, but tomorrow is another day, with new possibilities. I think the picture og the bedroom is beautiful. Unfortunately I do not know where I got it from. Please let me know if you have the source. I wish you all a good night.

søndag 18. oktober 2009

Skatter fra Birkelunden

For en stund siden fikk jeg en sjarmerende lampefot som hadde stått og samlet støv i kjelleren hos svigermor. Den manglet både ledning og innmat, men det fikset MrNostalgia ganske raskt. Men så var det dette med lampeskjerm da... Jeg lette både høyt og lavt, men fant ingenting som jeg syntes passet. Inntil jeg en søndag i høst tok turen til søndagsmarkedet på Birkelunden... Der sto plutselig lamepskjermen MIN - en perfekt kremhvit silkeaktig lampeskjerm med frynser! Selv om den sto på en mindre pen messingfarget lampefot, som jeg ikke hadde bruk for,regnet jeg med å betale et par hundre for begge deler for å sikre meg skjermen. Overraskelsen og gleden var desto større da damen som eide den solgt meg bare skjermen for en femitlapp. Gjett om jeg ble fornøyd! Så er lampen komplett med med både sjarm OG skjerm.





Her er et par andre ting jeg også har funnet på Birkelunden

Kåpe og morgenkåpe som så helt ubrukte ut da jeg kjøpte dem.


Fargerike "tøfler" som kun hadde vært brukt en gang, egner seg både til bruk OG til pynt i Nostalgiahjemmet :-)

I dag er det søndag i igjen, og nytt marked på Birkelunden (på Grunerløkka i Oslo). For alle som bor i nærheten og liker å titte etter små og store brukte skatter kan jeg anbefale å ta seg en tur dit.

Ønsker alle en fin søndag!

Treasures from Birkelunden
Above you see som some treasures that I have found a while ago at the weekly Sunday fleamarked at Birkelunden in Oslo.
I wish you all a good Sunday.

lørdag 17. oktober 2009

Fargerik høstfredag...


Fredag.
Deilig høstvær.
Masse flotte farger i naturen.
Rusletur med MrNostalgia i Frognerparken etter jobb....

Jeg håper du også hadde en fin start på helgen.

Colourful autumn friday
Friday.
Beautiful autumn weather.
MrNostalgia and I had a walk after work in Frognerparken, beautiful park i Oslo.
I hope you also had a good start on your week-end.

søndag 11. oktober 2009

I et hjørne av kjøkkenet

I et tidligere innlegg (Drømmekjøkken/spisestue) sa jeg at jeg skulle komme tilbake med noen bilder fra kjøkket til MrNostalgia og meg. Selv om det fortsatt ikke er helt ferdig så fikk jeg lyst til å dele noen bilder fra et av hjørnene i som er ferdig - og ryddig :-)


I dette hjørnet har jeg samlet noe nytt og noe gammelt, noen ting som har et spesielt minne eller en histore, og noen ting jeg rett og slett synes er vakre.
Skapet er forresten fra Ikea og skjuler varmtvannstanken til leiligheten. Det var brunt da vi flyttet inn, men det tok ikke så lang tid før det ble malt hvitt :-)

Et fat med vann, friske blomster og levende lys gir en god avslappet "SPA-følelse" (blomstene bytter jeg ut etter årstidene og hadde feks roser og margitter der i sommer). Noen ganger står fatet også helt tomt.



Lykter med levende lys synes jeg er vakre og skaper en fin stemning.


Stigen fant MrNostalgia og meg i fjæresteinene på Merdø helgen før vi giftet oss, en deilig sommerdag for litt over to år siden. (Se tidligere innlegg merket Merdø, med bilder derfra).Vi var også på Merdø og tok bryllupsbildene våre, så jeg har veldig gode minner til stedet - og stigen. Velkommenskiltet er ment å få gjester til å føle seg ønsket hos oss.


Madonnafiguren fant jeg på den nydelige interiørbutikken Zanz i Lillestrøm (som står på listen min over favorittinteriørbutikker), og metallboksen betyr mye for meg fordi den bærer på en spesiell historie...


Tea for Two boksen fikk jeg av en nær venninne kvelden før jeg giftet meg. Hun sa det skulle være en "minneboks" til å fylle med gode minner og ting som betyr noe for meg. Da jeg fikk den hadde hun allerde lagt oppi fotografier fra opplevelser vi har delt, og koselige kort med små historier vi har hatt sammen, eller noen fine sitater.

Ønsker deg en deilig søndagskveld i et hjem med gode minner, hvor du trives.

In one corner of our kitchen
In an earlier post (Drømmekjøkken og spiseplass) I promised to be back with some pictures from MrNostalgia and my kitchen. So even if our kitchen is not completely refurbished, I wanted to share at least a little corner of it which is done. Here I have collected things that I not only find beautiful, but some of them also bring special memories. Like the ladder MrNostalgia and I found on the small beautiful island of Merdø one week before our marriage. (See pictures form Merdø in an earlier post; Merdø). We actually also went back on our Weddingday and shot our weddingpictures there. So the ladder brings back beautiful memories everytime I look at it. And the "Tea for Two box" did a very good friend give to me the day before I got married. She named it a "memorybox" to fill with good memories and thing that have a special meaning to me. She had already put in some photos from adventures we have shared, beautiful cards with quotations on or small histories about us.

I wish you a beautiful sunday night in a home where you enjoy to spend time.

fredag 9. oktober 2009

Det er lov å drømme

Velkommen til vår ringe bolig...


Neida, dette er ikke hjemmet til MrNostalgia og meg, men jeg skulle ikke hatt noe imot å eie dette stedet. Jeg regner med at det er flere interiørinterresserte enn meg som synes det er morsomt å "sniktitte" litt på andres hjem som er til salgs på Finn Eiendomsmarked, selv om man ikke har umiddelbare planer om å bytte bolig? Jeg kom iallefall akkurat over en fantastisk murvilla som er til salgs her i Oslo. HaddeMrNostalgia og meg "bare" hatt 11 millioner så kunne denne herskapelge boligen blitt vår. Det har vi imidlertid ikke, men det er lov til å drømme...


Tenk å ha et kontor hvor jeg kunne sitte og blogge


Deilig terrasse å sitte og nyte morgenkaffen


Kunne nok sovet godt her (så fort alle mørke farger var byttet ut)


Dette kunne blitt vårt "kreative" rom med plass til hobbysaker og alle bøkene våre


I dette soverommet hadde det vært hyggelig å la gjester overnatte


Og her kunne vi hatt hagefest...

I virkelighetens verden er det fredag kveld. Til tross for høstmørke og kulde utenfor har vi det lyst og varmt inne. MrNostalgia har laget deilig kjøttsuppe som jeg gleder meg til å spise snart. Selv om hjemmet vårt har en helt annen standard enn murvillaen over så er det VÅRT hjem, fullt med mange fine minner, hvor vi liker å tilbringe tid sammen... Så selv om jeg ikke er eier av en slik herskapelig bolig er livet veldig godt likevel!

Ha en fin drømmehelg!
It is nothing wrong with having dreams
Welcome to our humble home.
No just kidding. This is not the home of MrNostalgia and me, but a house that is for sale here in Oslo. I could definately see myself here blogging in the office, drinking my morning coffe on the terrace and having guests over. But in reality it is Friday, MrNostalgia have made us a great soup and inside it is cosy and warm even if it is cold and dark outside. Our home might not have the standard of the villa above, but it is OUR home filled with many good memories and a place we enjoy to spend time togheter... So even if I am not the owner of a house like above, Life is still very good!
Have a great week-end!

(All photos from Aktiv Eiendom/Finn.no)

torsdag 8. oktober 2009

Rosa Sløyfe og to favorittblogger...

Igår besøkte jeg en av mine favorittblogger; Holmberg Everyday Living, som er en fantastisk blogg hvor jeg finner masse inspirasjon. Denne gangen hadde hun laget en nydelig collage og et innlegg om Rosa Sløyfe. Jeg vil også gjerne være med å spre dette viktige budskapet, men fant ut at jeg uansett ikke kunne lage noe finere innlegg enn Holmberg sitt. Dermed fikk jeg rett og slett tillatelse til å kopiere dette. Så, her er det!...


Oktober er Rosa sløyfe-måneden og i går ble jeg inspirert av et vakkert innlegg inne hos gode Moa fra herlige Moas tid og rom. Jeg fikk lyst til å følge oppfordringen om å lage et rosa innlegg for å spre det viktige budskapet videre. Rosa sløyfe er en international folkebevegelse for oppmerksomhet om og bekjempelse av brystkreft. I Norge har Rosa sløyfe blitt markert siden 1999. Pengene som samles inn under aksjonen går direkte til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter. Det er mange rosa produkter man kan kjøpe fra hjemmesiden til rosa sløyfe men også Ida fra den fine bloggen Put it in a box har organisert et flott tiltak der man kan kjøpe et rosa hjerte i tekstil og hvor pengene går til brystkreftforeningen. Ønsker dere en herlig rosa dag og måned. Feel~good~klem


Jeg slutter meg til ønskehilsenen om en herlig dag og måned og benytter samtidig anledning til å anbefale en av mine andre favorittblogger; Holmberg Living, som har samme bloggeier som Holmberg Everyday Living. Har du ennå ikke oppdaget disse to fantastiske bloggene har du noe å glede deg til!


Rosa hilsener fra MiaNostalgia :-)


PS: Jeg ønsker også selvsagt å støtte det fine tiltaket til Ida fra Put it in a box, og har bestilt et av de fine hjertene hun lager. Oppfordrer samtidig andre til å gjøre det samme.

mandag 5. oktober 2009

Drømmekjøkken/spisestue

For tiden holder MrNostalgia og meg på samle motivasjon og inspirasjon til å fullføre oppussingen av kjøkkenet vårt. I den forbindelse har jeg funnet frem noen bilder av kjøkken og spisestuer som har mange av ingredienser til mitt drømmekjøkken; lyst rom med høyt under taket og plass til stort spisebord (som man kan samle gjester rundt og bruke som "hobbybord"), lyse farger / mye hvitt, innslag av naturmaterialer, samt en kombinasjon av nytt og gammelt...


Stilig kontrast mellom den moderne tapetserte veggen og lysspottene, og de klassiske stukkatureene og rosetten i taket. Liker også det store bordet og stolene.


Fin kombinasjon mellom massivt spisebordet og enkel sittebenk, kombinert med en knallrød krakk og morsomme fargerike vimpler.


Sjarmerende rustikt med Tolixstoler, stort slitt spisebord, bjelker i taket og hvite vegger.


Sukk - Store fløydører er sååå fint!
I tillegg var det kontrasten mellom den "feminine" lyskronen og den moderne "maskuline" ståltaklampen + det store bordet som fanget oppmerksomheten min.


Liker kontrasten mellom det grove bordet og designerstolen, i tillegg til hyllen hvor man kan ha fremme ting man er glad i.


I LOVE... Hvite malte gulv, hvite vegger, innslag av naturtoner, høyt under taket, stort spisebord kombinasjonen av gamle og nyere stoler... What`s not to like?


Store vinduer som slipper masse lys inn. Hvite gulv og tak, lysegrå vegger med hvite fliser, massivt hvitt spisebord kombinert med "romantiske" grønne stoler og industri taklamper. Tilnærmet drømmekjøkken?

Jeg satser på komme tilbake med bilder fra vårt (mer eller mindre ferdige) kjøkken om ikke så lenge. Det hadde forresten vært veldig koselig å høre fra andre hvordan drømmekjøkkenet ditt ser ut...

PS. De aller fleste bildene på bloggen min har jeg tatt selv, og bruker jeg bilder fra andre kilder forsøker jeg alltid å opppgi dette. Alle bildene i dette innlegget har jeg imidlertid spart i bildearkivet min en stund, og vet dessverre ikke hvor jeg har dem fra. Er det noen som vet det så gi meg gjerne beskjed.

Kitchen of my dreams
MrNostalgia and I try to get motivation and inspiration to complete the refurbishing of our kitchen. These pictures might help? Hope to get back with some photos of our kitchen in not so long time.