Velkommen til Villa Lykke

Villa Lykke er en blogg hvor jeg ønsker å samle og dele inspirasjon og glede over små og store ting i livet. Interiør, reise, foto og mote noen av mine interesser, og det vil sannsynligvis bloggen bære preg av. Jeg har ofte med meg kameraet, og dersom ikke annet er oppgitt er bildene tatt av meg. Det er veldig hyggelig at du besøker bloggen min, men jeg håper du respekterer åndsverkloven og ber om tillatelse før du evt. bruker noen av bildene.

Hilsen


søndag 6. desember 2009

Hvor er den røde julepynten...

Etter å ha vært sammen i 4 1/2 år er dette første julen MrNostalgia og meg pynter til jul sammen fordi de forrige julene har vi bodd i hver vår by, leiligheten har vært under full oppussing, og ifjor var vi bortreist hele julen. Men i år skulle det altså julepyntes her i Nostalgiahjemmet. Forrige søndag fant dermed frem kassen med julepynt fra loftet og satte i gang mens julemusikken tonet ut av spilleren.


Da jeg fornøyd trodde vi var ferdige, kom det lett henslengt fra MrNostalgia: "Men hvor er den røde julepynten?"
Meg: "Ehem - rød julepynt?!?"
MrN: "Ja, rød julepynt!"
Meg: "Øh - Hva mener du?"
MrN: "Det er jo ikke akkurat så veldig julestemning her med bare
hvit julepynt."
Meg: "Okeeeey.... Neivel?"....

Jeg så meg rundt og skjønte ikke helt hva han mente. Det var vel nok av julestemning selv om julepynten for det meste gikk i hvitfarger, og jeg forsøkt å forklare at julepynten ikke trenger å være rød (spesielt ikke i vårt ellers nokså hvite Nostalgiahjem)... Men dette var visst ikke MrNostalgia helt enig i for den tradisjonelle fargen for jul er nemlig rød!


Jeg må innrømme at jeg trengte noe betenkningstid før jeg fant ut at mitt ønske om hovedsaklig hvit jul(epynt) selvsagt burde vike for en felles julefølelse. Dermed måtte den gamle røde julepynten også hentes frem fra underst i kassen og finne sin plass her i Nostalgiahjemmet (bilder kommer  - kanskje) :-)

Nå skal jeg ut og treffe fire venninner på kafè. Gøteborgsturen vil jeg fortelle om når jeg har fått lastet ned noen bilder fra kameraet.

Gode ønsker om en fin 2. søndag i advent.

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

PS: Jeg måtte smile litt for meg selv da jeg leste kommentarene på nest siste innlegget mitt. Det var visst veldig mange som fikk lyst på kakao etter å ha sett bildene (inkludert meg selv). Jeg måtte derfor ha med bilder av en kopp deilig, varm sjokolade med krem på toppen  i dette innlegget også - i et forsøk på å dra flere i Blogglandia med meg inn i fristelsen til å kose seg med denne deilige drikken. Hi hi...

16 kommentarer:

 1. Hm... eg er (akkurat i år) litt enig med din kjære eg da ;-) Etter nokre år med kun kvit julepynt har eg i år tatt fram igjen det røde (ja ja eg veit, eg har overdreve ein tanke hi hi) og julestemningen har for alvor festa seg i heimen... det gir ein litt anna følelse med rødt og i år var det den eg ville ha :D
  ... men kvitt er også nyyydelig, og det ser kjempefint ut hjå deg før det røde var på plass.
  Ser fram til ditt 'røde-innleg' ;-)

  SvarSlett
 2. He, he...Det blir nok ikke så mye rødt her heller. Veldig nydelig med all den hvite julepynten din. Hos oss er det litt rødt på kjøkkenet. Det er koselig. Kommer nok ikke noe rødt inn i stuen.

  Mange klemmer fra Maia

  SvarSlett
 3. Det blir julemat og en engel med lys.Litt pynt til fuglene ute.(No er det ganske julete ellers om året her i huset).Tenker du får det fint uanett så koselig du har det!

  SvarSlett
 4. Hihi. Her blir det rød jul i år, jeg har hatt hvit+ natur og hvit+natur+sølv jul de to siste årene, men nå kjenner jeg at det blir litt mer tradisjonellt og rødt i år ;)

  SvarSlett
 5. mannen min er også veldig redd for at vi ikke skal ha nok rød julepynt her i huset:)

  SvarSlett
 6. Kniiis, kjenner meg igjen! Lite rødt her i huset også...
  I år har jeg foreslått lilla, og til min stooore overraskelse syntes mannen det var en strålende idé! *jubel*

  JA til flere kakaobilder :)

  Fiiin dag til deg ♥

  SvarSlett
 7. Takk for slående kommentar om min store B. Da jeg skrev innlegget grublet jeg på noe slående om B'en, men kom ikke på noe. Så kommer du rett fra sidelinjen med Big is Beautiful, og hvorfor tenkte jeg ikke på det. B'en er nå satt i kroken bak sofaen, så får den heller bli hengt opp når jeg har vent meg til den. He he.

  Rød jul blir det ikke hos oss iallefall, og det er min skyld. Det tok noen år for mannen min å justere hodet sitt inn på at vi ikke skulle pynte med rødt. Den samtalen dere har nå, har vi hatt. Mannen min bare smiler og sier ikke noe, for jeg tror han synes det er koselig likevel. Men farger blir det hos oss, bare ikke rødt. Hvem har sagt at julen skal være rød?

  SvarSlett
 8. Hei Mia!
  Det var veldig vakkert med ditt hvite julehjem!
  Men..selvfølgelig er det aller hyggeligst at begge føler seg hjemme...skjønner jo din lille betenkningstid,hi,hi!
  For mange blir det helt feil å ekskludere rødfarven. Hos oss er det litt rødt i kombinasjon med rosa. Det er helt nydelig sammen synes jeg og fint sammen med hvitt.
  Alikevel er det så morsomt å besøke pyntede julehjem nå for tiden. Det er ikke så opplagt hvilken farve/r folk har pyntet med. Spennende!
  Ha en finfin førjulsdag, og så får vi kanskje en snik-kikk (en bitteliten) på de røde elementene også? Klem Kaspara

  SvarSlett
 9. Heisann Mia :))Du har jo et helt nydelig pyntet julehjem og jeg måtte smile av teksten din..Kjenner meg nemlig litt igjen..For mange er rødt og nisser selve jul. Men jeg er hverken glad i nisser eller rødt så det brukes andre alternativer her hjemme..For familien er dette naturlig men det hender det dumper inn gjester som lurer på om nissene har gjemt seg bort..hihi!! Håper dere hadde en fin tur til Gøteborg! Det er en koselig by og jeg skulle gjerne vært der en tur selv før jul men tror vi må drøye det til nyåret en gang.Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 10. Heia!

  Du ble trukket ut som vinner av give-awayen inne hos meg, og dersom du sender meg adressen din på borghildm@hotmail.com, kommer det snart en bok+++ din vei!:)
  Og kanskje får du noen idéer derfra om hvordan du kan pynte med LITT rødt til jul;)
  Førjulsklem B:)

  SvarSlett
 11. Vi har nok også litt julerødt hjemme i jula, samboeren min vil ikke være foruten... :) Det skal jo være jul for oss alle sammen, så jeg har ikke "trumfet" gjennom viljen min der.

  Har nettopp oppdaget bloggen din og syntes den er herlig :)
  Hvis du tittet innom hos meg, finner du en award/utfordring til deg der ;o)

  Ha en super duper dag!

  SvarSlett
 12. Hei!
  I fjor var jeg veldig sølv og hvit - men i år merker jeg at jeg vil ha nostalgi og skandinavisk i form av røde hjerter, prikker og ruter.. merkelig hvordan smaken forandrer seg så fort.. lurer på om det har noe med at jeg henger litt vel mye inne i bloggeland.. hihihi :)

  Klem

  SvarSlett
 13. Hi, hi, det er ikke alltid så enkelt å bli enige om slikt når man kommer med hver sine tradisjoner og ønsker;) Håper dere blir enige;)
  Helt sikkert er det ihvertfall at det var veldig fint med hvit julepynt, ~hi~hi.
  Enig med deg om at gjøkuret er veldig lekkert;)
  Husker faktisk ikke om det tikker men skal prøve å huske og høre etter neste gang jer er på besøk der;)
  Ønsker deg en fortsatt fin~fin adventsstund!
  Klemmer fra meg.♥

  SvarSlett
 14. Hei du :))Titter raskt innom deg på lørdagskvelden for å fortelle om boken jeg har avbildet på bloggen min som du kommenterte.
  Det er de danske Birgitta Wolfgang Drejert og Dorrit Elmquist,damene bak boken Nordlys som også har gitt ut Decemberdage. Det er en nydelig bok men jeg har forstått at den er vanskelig å få tak i. Etter at jeg skrev om den på bloggen i fjor fikk jeg et rush av forespørsler og da jeg kontaktet Tanum fikk jeg høre at den var utsolgt fra forlaget. Kjøpte min i københavn for flere år siden.
  Damen på tanum sa de hadde hatt en haug med telefoner og hvis etterspørselen er stor nok kan det jo hende at de gir den ut på nytt.
  Det er en helt nydelig bok.
  Ha en fin lørdagskveld videre. Vi holder på å dekke av bordet og jeg kom plutselig på at jeg ikke hadde besvart spørsmålet ditt.
  Må gå tilbake til de andre nå men ha en fortsatt fin helg! Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 15. Jeg kjenne meg så godt igjen fra i fjor, men nå er ikke jeg samboer lengre da. Skjønt det kan vel ikke julepynten ta skylden for selv om bruddet skjedde rimelig kjapt på nyåret *lol* Jeg hadde pynt i brune og kobberfargede toner jeg da og det syntes min daværende var horribelt for en jul uten rødt gikk jo ikke ann. Men når alt kom til alt så var det visst ikke så viktig for han likevel, så vi kunne bruke pynten min siden han ikke orket å grave frem sin. Og når julen var slutt måtte gutten innrømme likevel at joda, det kan bli flott og julepyntet uten røde nisser også ;)

  SvarSlett
 16. Google Translator isn't working tonight, so I wasn't able to read your post, but I just wanted to let you know how much I love your photos. Your Advent calendar is positively magical. Wish I could pop over to share a cup of cocoa with you.

  Thank you, my friend, for your sweet, sweet comments on my blog today. You are such a generous spirit. Warm holiday wishes!

  xo Gigi

  SvarSlett