Velkommen til Villa Lykke

Villa Lykke er en blogg hvor jeg ønsker å samle og dele inspirasjon og glede over små og store ting i livet. Interiør, reise, foto og mote noen av mine interesser, og det vil sannsynligvis bloggen bære preg av. Jeg har ofte med meg kameraet, og dersom ikke annet er oppgitt er bildene tatt av meg. Det er veldig hyggelig at du besøker bloggen min, men jeg håper du respekterer åndsverkloven og ber om tillatelse før du evt. bruker noen av bildene.

Hilsen


lørdag 30. januar 2010

Every Moment...Love Begins

Igår kveld tok MrNostalgia meg med ut og spise på en italiensk resturant, etterfulgt av kino, og et glass vin på en koselig liten bar/resturant. Fiiiin start på helgen.

Filmen vi så var New York, I love You med skuespillere som Natalie Portman, Orlando Bloom, Rachel Bilson, Christina Ricci, Ethan Hawke, Andy Garcia, og Julie Christie. Filmen er del to av en serie fra flere storbyer, hvor Paris je t`aime var første del. I likhet med denne filmen er New York, I love You satt sammen av flere kortfilmer fra ulike bydeler. Fellesnevner: Kjærlighet i en eller annen form. Se trailer her.
  
Filmanmeldelsene har vært litt blandet, men både Paris je t`aime og New York, I Love You traff iallefall meg rett i hjertet. Handlingen i begge filmene er hentet fra to byer jeg elsker, kjærlighet er tema, filmene er annerledes, melankolske, vakre og vekker en nysgjerrighet for rollefigurene.  Kan det bli mye bedre?  

New York, I love You med undertittelen Every Moment... Love Begins, minner meg dessuten om en annen film jeg liker veldig godt: Love Actually...

Er det flere enn meg som husker åpningscenen hvor "Statsminister" (Hugh Grant) sier dette:
"Whenever I get gloomy with the state of the world, I think about the arrivals gate at Heathrow Airport. General opinion's starting to make out that we live in a world of hatred and greed, but I don't see that. It seems to me that love is everywhere. Often, it's not particularly dignified or newsworthy, but it's always there - fathers and sons, mothers and daughters, husbands and wives, boyfriends, girlfriends, old friends. When the planes hit the Twin Towers, as far as I know, none of the phone calls from the people on board were messages of hate or revenge - they were all messages of love. If you look for it, I've got a sneaking suspicion... love actually is all around."

Nå er det lørdag og helgen fortsetter bra; rolig kveld hjemme med tapas på menyen, sammen med MrNostalgia.

Ønsker alle en helg fyllt av kjærlighet.

torsdag 28. januar 2010

Award og 7 ting om meg


For et par dager siden fikk jeg en hyggelig award fra Ingrid med den inspirerende og flotte bloggen Fjeldborg. Litt senere fikk jeg samme award fra Marthe, med den livsglade og fargerike bloggen thinktank.  Med awarden fulgte det en utfordring om å fortelle 7 ting om meg selv. Her kommer derfor noen mer eller mindre interessante fakta om meg...
  • Jeg fikk mitt første kamera før jeg fylte 10 år, og har siden da vært opptatt av foto.
  • Jeg misliker sterkt å fly, men elsker å reise og oppleve nye steder. (Har besøkt 5 av 7 verdensdeler, mangler kun Oceania og Antarktis).
  • Jeg valgte bort håndarbeid på ungdomsskolen og hadde sløyd istedenfor. Liker desverre fortsatt ikke hverken å strikke eller sy.
  • Jeg er stolt over å ha tatt dykkersertifikatet, på tross av at jeg har litt vannskrekk og lett blir båtsyk.
  • Jeg er mindre stolt over å ha gått på 5 - fem - italienskkurs men kan fortsatt svært lite italiensk! Sukk - det er et utrolig vakkert språk, men så vanskelig å lære (i allefall for meg).
  • Jeg har en drøm om en gang å starte min egen butikk/kafè.
  • Familien, vennene mine og MrNostalgia er det viktigste i livet mitt.
Awarden og utfordringen gir jeg videre til noen av mine favorittblogger: Dans på roser, Huset ved bekken, kjerstis lykke, Erteblomsten, og holmberg everyday living. Det hadde vært hyggelig å vite litt mer om dere, men utfordringen er selvsagt helt frivillig. Awarden er uansett deres, og vel fortjent. 

Ha en deilig torsdagskveld og helg (snart).

PS. Jeg får servert kald hvitvin og varm hjemmelaget fiskesuppe av MrNostalgia i hvert øyeblikk. Heldige meg :-)

fredag 22. januar 2010

Vennehelg

Etter en hektisk uke skal det nå bli godt å senke skuldrene og slappe av. MrNostalgia og meg er klar for det årlige "Vennelaget", som foregår én helg hvert år i januar. Da er vi en gjeng gode venner som samles hjemme hos et felles vennepar. Alle har med vin, pysjamas, sovepose og tannbørste - her er det "leirskole for voksne" :)Tradisjonen tro stiller alle opp på aking fredag kveld/natt, dersom føret tillater det. Ellers er programmet deilig mat, god drikke, og masse "catching up" i form av samtaler om viktige og uviktige saker. Med andre ord er det duket for en fin helg... Ønsker dere som titter innom her, en deilig helg.
(Foto. Leslie Thompson på Flickr)

tirsdag 19. januar 2010

Dagens oppfordring


Mange i Blogglandia kjenner til nettstedet Etsy hvor det er kjøp og salg av håndlagede produkter. Estsy har  startet en egen gruppe som heter Craft Hope for Haiti, hvor inntektene av salget går til Leger uten grenser på Haiti. Alle produktene er donert bort av håndarbeidsglade personer, og donasjonene varer til og med i morgen (men salget fortsetter lenger). Les mer her.

(Bilde fra Etsy donert av melainemorales)

mandag 18. januar 2010

Bildevegg, Beslutningsvegring og Birgers bildehyller

 
Jeg har tenkt en stund på at det hadde vært gøy å lage en bildevegg av noen av mine tusenvis av fotos som ligger i skuffer og skap, samt i fotoalbum og digitalt på pc-en. Det har imidlertid blitt med tanken fordi jeg har vært usikker på hvilke bilder jeg er fornøyd nok med, til at jeg har lyst til å ha dem fremme. Helsparklede hvite vegger stort sett over hele Nostalgiahjemmet har ikke gjort saken bedre... Hva om jeg henger opp bildene og angrer! Da vil spikerhullene bli en daglig påminnelse og irritajonsmoment. Snakk om beslutningsvegring. Dette har ført til at det, etter to år, kun henger ett eneste bilde i Nostalgiahjemmet.



En løsning på spikerhull-problematikken er selvsagt å sette bildene på bildehyller, istedenfor å henge dem direkte på veggen. Da kan man jo skifte ut bildene hvis man ombestemmer seg eller får lyst til å bytte ut bildene, uten å måtte lage nye spikerhull.


Disse inspirerende bildene fra den danske designeren Malene Birgers hjem, avgjorde det saken. Bildehyller og bildevegg må det bli!


Tror jeg vil ha det slik som her; med to stk hyller plassert over senga, og bilder i ulike størrelser. Da gjenstår "bare" å bestemme seg for utvalget av bilder, kopiere dem, finne rammer, ramme inn bildene, kjøpe (og male?) bildehyller, og henge disse opp. HM - har en følelse av at dette prosjektet kan ta litt tid :-) Flere inpirerende bilder av Malene Birgers flotte hjem finnes her.

(Foto: skonahem.com)

lørdag 16. januar 2010

Endelig helg


MrNostalgia og meg har besøk av svigerinnen og svogeren min denne helgen. Vi har akkurat spist en koselig frokost, og nå står det litt shopping og kafè på programmet. I morgen skal vi på messe (se innlegg under). Mens de andre gjør seg klar for dagen titter jeg raskt innom for å ønske en riktig god helg!




(Bilde Lauren Poor på Flickr).

fredag 15. januar 2010

Verdt å få med seg...



Årets Reiselivsmesse og Fotomesse arrangeres i Lillestrøm denne helgen. Snakk om å slå "to fluer i en smekk"! Ved siden av interiør er foto og reise to av mine største interesser, så dette må jeg få med meg. Takk til min kjære MrNostalgia som tipset meg om dette :-) Jeg har skjønt at det er flere som interesserer seg for dette i Blogglandia, derfor gir jeg tipset videre. Tror det blir mye inspirasjon å hente her...




Nå kommer Nord-Europas største fotomesse til Oslo. I tre hele dager kan du la deg inspirere av alt innen foto. Messen har noe for alle. Selv de aller minste. Fotomessen har blitt kjent over hele verden for sine enorme fotoutstillinger, alle de kule tingene og den samlede kompetansen. I Stockholm ble det laget over 3 km med fotoutstillinger. I Oslo vil alle de store merkene være representert, og fotoutstillere som Albert Watson, Morten Krogvold, Tomas Monka, Trine Mikkelsen og mange flere vil være til stede.
Vi ønsker at alle som er fotointeressert, skal besøke messen. Messen er ikke bare for dem som kan fotografere. Du kommer garantert til å gå herfra med ny inspirasjon til å fotografere mer, sier Jonas Lemberg, prosjektleder for Fotomessen. Les mer her.

REISELIV 2010
Den herlige feriefølelsen starter på Reiseliv i januar, med yrende gateliv, lukter, smaker og lyder fra hele verden. Vi krydrer din rett-i-kroppen opplevelse med flamencokurs, musikk, teater, matspesialiteter, reiseskildringer, klatrevegg, Bamseklubb, konkurranser og quiz, reisepremier, kjente fjes, og mye mer. Les mer her.


onsdag 13. januar 2010

De små ting


 Idag oppdaget jeg De små ting, som hittil har vært en ukjent blogg for meg. Det var dagens lykketreff! Som nevnt i mitt forrige innlegg er jeg for tiden litt i tenkeboksen angående hva jeg vil med bloggen min i 2010 (det har nok sammenheng med at jeg også tenker litt på hva jeg ønsker å fokusere på i livet generelt  det neste året). I tillegg har jeg hatt litt skrivesperre på tross av rekordlangt siste innlegg - eller kanskje nettopp på grunn av det... Uansett, noe "løsnet" etter dagens runde i herlige Blogglandia og denne bloggen ga masse inspirasjon og bidro til at jeg ble kvitt min lille "bloggsperre". Nå har jeg mange nye idèer og jeg bobler over av lyst til å poste nye innlegg. Mens jeg prøver å samle idéene vil jeg gjerne dele det fine mottoet til Lill Therese og bloggen De små ting: 

"De som bringer solskinn til andres liv, klarer ikke å holde det borte fra seg selv".

(Foto fra Gridlines på Flickr, via De små ting )

lørdag 9. januar 2010

Veien videre...

2009 er tilbakelagt















og et nytt år ligger fremfor oss


I den forbindelse føler jeg for å gjøre et tilbakeblikk på tiden som er over, samtidig som jeg vil tenke fremover i forhold til Villa Lykke og videre blogging...


Så langt tilbake som jeg kan huske har jeg funnet masse inspirasjon i magasiner og diverse andre steder. Både angående interiør, men også mange andre  temaer. Dette har jeg enten skrevet ned, eller klippet ut og samlet i permer, på gule lapper i tidpslanleggeren min og i papirbunker. Ved å lage en blogg tenkte jeg at jeg ville få et papirløst sted å samle inspirasjon, hvor jeg også kunne legge inn noen egne bilder, tanker og idèer og minner fra små eller store opplevelser.


Ingen andre enn MrNostalgia fikk vite om bloggen min fordi jeg ønsket at bloggen først og fremst skulle være mitt "fristed" hvor jeg ikke ble "vurdert" eller "observert" av noen som kjenner meg. Hvis noen i Blogglandia mer eller mindre tilfeldig oppdaget bloggen min og fant inspirasjon hos meg var det selvsagt veldig koselig (det synes jeg fortsatt).


Det jeg imidlertid ikke hadde forutsett var at jeg etter hvert skulle bli såpass godt "kjent" med mange av personene bak bloggene i Blogglandia (til tross for at jeg aldri har møtt dem/dere personlig). Det er selvsagt forskjell på hvor mye hver enkelt forteller om livet sitt og seg selv, men i tillegg til å dele inspirasjon og glede har noen også valgt å dele svært personlige erfaringer som har gjort sterkt inntrykk. Jeg har vært både vært dypt rørt og er full av beundring over flere av dere som har taklet vanskelige perioder, samtidig som dere har vist styrke, optimisme, og livsglede.


Gjennom Blogglandia og Villa Lykke har jeg fått mer enn et "inspirasjons-samlested". Jeg har i tillegg fått del i et positivt felleskap og knyttet et form for "vennskap" på tvers av bla. alder, yrke, bakgrunn og bosted. Jeg ha fått kontakt med mange flotte mennesker som jeg sannsynligvis aldri hadde møtt ellers. Dette gir meg visshet om at jeg har lyst til å fortsette å blogge, men i det siste har jeg tenkt en del på hva ønsker jeg med bloggingen og med Villa Lykke...


Interiør er en stoooor interesse hos meg og jeg blir veldig inspirert av vakre ting, og interiør i ulike varianter: Private hjem, hoteller, kafèer, interiørbutikker, interiørmagasiner og ikke minst i blogger og på nettet. Det er grunnen til at jeg tar mye bilder av dette, og til at mange av innleggene mine dreier seg om interiør i en eller annen form. Det er også årsaken til at jeg meldte meg inn i NIB.

Jeg blir svært inspirert av rene interiørblogger, men også av blogger som kombinerer interiør med andre inspirerende tema, og av blogger som ikke handler om interiør i det hele tatt. Mange medlemmer av NIB klarer utmerket å kombinere det å være en "interiørblogger" med det å dele inspirasjon fra andre deler av livet. Hvis Villa Lykke kan være et slikt sted er det fint. MEN - jeg har ikke lyst til at bloggen skal bli et sted hvor jeg får dårlig samvittighet fordi den ikke handler nok om interiør. (Hvis noen gir meg tilbakemeldinger på at bloggen min ikke burde være medlem av NIB så vil jeg vurdere å melde meg ut).
I tillegg til interiørrelaterte temaer finner jeg stor inspirasjon og glede i små og store ting som foto, mote, bøker, musikk, dikt, kunst, og ikke minst av å reise, oppleve et nytt sted eller i møte med andre mennesker. Livet har så mye spennende og vakkert å tilby - man må bare ta seg tid til å legge merke til det! Dette ønsker jeg også skal gjenspeiles i bloggen min. Slik tanken bak Villa Lykke opprinnelig var…


Noen ganger renner jeg over av ting jeg har lyst til å dele på bloggen, mens i andre perioder er livet så travelt eller jeg har rett og slett ikke så mye jeg brenner for å dele. Da vil jeg gjerne kunne være ”gjesteleser” på andres blogger uten dårlig samvittighet. Jeg føler dessverre at mange, spesielt oss jenter, går rundt med dårlig samvittighet på så mange områder i livet. Bloggen(e) min/vår(e) bør ikke være en av dem. Jeg synes det er leit hvis vi blir stresset eller har dårlig samvittighet fordi vi ikke kommenterer nok, lager hyppige nok innlegg, ikke skriver om de rette tingene, eller ikke synes det vi skriver er bra nok. Tiden man bruker på blogging bør føles positiv og meningsfyllt, og poenget med bloggen(e) er vel å være en kilde til glede for oss selv - og gjerne også for andre...


Det var mine lange og noe usammenhengende tanker om blogging og Villa Lykke hittil og fremover. Jeg er takknemmlig for å ha oppdaget Blogglandia og alle dere herlige bloggjenter. Jeg håper dere og jeg vil fortsette å finne glede i å lage og lese innlegg, og setter stor pris på hver eneste kommentar som er lagt igjen på bloggen min. Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen i forhold til hvordan jeg ønsker at Villa Lykke skal være fremover med tanke på form og innhold, men det er veldig hyggelig om dere vil være med på veien videre. Det er vel egentlig slik at livet (og bloggen) blir til mens vi går... Jeg gleder meg til et nytt bloggår sammen med dere.

Varm helgeklem fra MiaNostalgia (på en veldig kald dag her i Oslo).

Foto: Anthroplogie.com

søndag 3. januar 2010

Godt Nytt År!


Så deilig å tenke på...












Et helt blankt Nytt År ligger foran oss
Klar til å fylles med gode stunder og vakre øyeblikk












"May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you`re wonderful and don`t forget to make some art - write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself".

(Neil Gaiman)

Velkommen 2010 og de beste ønsker om et Godt Nytt År!

PS. Bildene er fra nyttårsaften, som ble feiret i Oslo sammen med min kjære og mange gode venner.