Velkommen til Villa Lykke

Villa Lykke er en blogg hvor jeg ønsker å samle og dele inspirasjon og glede over små og store ting i livet. Interiør, reise, foto og mote noen av mine interesser, og det vil sannsynligvis bloggen bære preg av. Jeg har ofte med meg kameraet, og dersom ikke annet er oppgitt er bildene tatt av meg. Det er veldig hyggelig at du besøker bloggen min, men jeg håper du respekterer åndsverkloven og ber om tillatelse før du evt. bruker noen av bildene.

Hilsen


onsdag 30. desember 2009

Fantastisk




MrNostalgia og meg er tilbake i Oslo igjen etter en koselig julefeiring med familie og venner på Sørlandet. Her har gradestokken for lengst krøpet langt under frysepunktet.
Ute ligger snøen tung på trærne og bakken ligger under et hvitt teppe.
Iskaldt men vakkert.


Dette er bilder av ekte snøkrystaller 
sett gjennom mikroskop, og ikke manipulert


Naturen er virkelig fantastisk.

Foto: Yr.no

torsdag 24. desember 2009

God jul!



















Julaften er kommet og jeg er raskt innom her for å ønske en riktig god jul. Håper dagen og juletiden blir fyllt av mange vakre stunder og fine minner.

Foto: Country Living

onsdag 23. desember 2009

Julepyntet Nostalgiahjem

"Dagen før dagen" kommer noen flere bilder fra et julepyntet Nostalgiahjem - inkludert rød julepynt som jeg lovet å vise :-)

Velkommen inn













Nyinnkjøpt dørmatte fra Traktøren, lykt kjøpt i høst (rett før jeg fikk "lykteforbud" av MrNostalgia), og nissepar som har fulgt meg i  mange år.












Et annet nissepar som har også fulgt med på flyttelasset noen ganger

I vinduskarmen i stua...












...står en snømann og en julenisse

I hjørnet av stua passer en annen nisse alle interiørbøkene mine... og det var siste røde juleinnslag i Nostalgiahjemmet :-) På badet finner vi en hvit snømann og en sinklykt (som står fremme det meste av året).

På toalettet er det hengt opp en lysremse rundt speilet, og noen lys med englemotiv er funnet frem

På kjøkkenet har tre smilende engler tatt plass i hylla. To står, og en sitter fornøyd og dingler med bena :-)

Flere blide engler, både i tøyformat og som trykk på en kakeboks...




...Og her er enda en.
Denne engelen er plassert på en flott gammel Bibel fra MrNostalgias familie.
Madonnastatue, boks og lys med englemotiv står plassert foran et gammelt vindu, som bærer på en liten historie... For et par uker siden lå nemlig dette vinduet slengt i en container i nabolaget, og jeg klarte ikke å gå forbi uten å ta det med hjem. MrNostalgia visste ikke om han skulle le eller gråte da han oppdaget hva jeg denne gangen hadde slept hjem. I ettertid tror jeg han synes det er litt stilig likevel (eller kanskje det bare er ønsketenking?). I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å male det hvitt, men ble litt usikker da det kom på plass, fordi det passet så godt til Bibelen og dessuten skaper det litt kontrast til alt det hvite i Nostalgiahjemmet. Tiden vil vise hva som skjer...

Dette var iallefall noen glimt fra et julepyntet Nostalgiahjem. Nå er vi imidlertid på plass hos familien vår på Sørlandet. Idag er det lille julaften, julefreden har begynt å synke inn, og tiden er kommet for å slappe av med venner og familie.

Ønsker alle en deilig dagen-før-dagen dag!

tirsdag 22. desember 2009

Pakke i posten

For noen dager siden kom det en pakke i posten min...


Pakken var fra Borghild med den fine bloggen Borghildpia. Hun hadde trukket meg ut som vinner av en kjempefin give-away! Oppi den pent innpakkede pakken lå det flere ting; blandt annet et kort, sinkhjerter med tall fra 1-4 og tilhørende sink(advents) knagg - som trolig vil bli brukt utenom advent også :-)


Hovedpremien var en nydelig  julebok som jeg har tittet litt i allerede, men som jeg skal koooose meg mer med  i dagene fremover...


På det koselige kortet som lå sammen med gaven hadde Borghild skrevet dette...


I tillegg lå det kjempefin rød og hvit julepynt, som jeg tror er hjemmelaget...


Heldige meg!!!
Tusen, tusen takk Borghild - snakk om å få julaften på forskudd.

Denne røde og hvite julepynten skal selvsagt få plass i Nostalgiahjemmet Dette ble også en morsom påminnelse om mitt tidligere innlegg: "Hvor er den røde julepynten". Her nevnte jeg at jeg etterhvert kanskje skulle vise noen flere bilder av fra et julepyntet Nostalgiahjem - inkludert rød julepynt. Det kommer - i morgen! :-)

søndag 20. desember 2009

Fjerde søndag i advent

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, håp og fred,
men mest allikevel for fred
på denne lille jord, hvor menneskene bor


Jeg må innrømme at julefreden ikke har senket seg helt hos meg ennå, men nå er det ikke lenge før... Har vært litt stresset i det siste med alt som skulle rekkes siste uken før juleferien sto for døren. Med de siste gaveinnkjøp, julebord, og ellers 1000 ting som skulle ordnes både privat og på jobb. Derfor har jeg heller ikke hatt mye tid til å titte innom i koselige Blogglandia, og har heller ikke fått skrevet innleggene jeg hadde planlagt å skrive (blant annet om en super koselig pakke som har kommet i posten). I dagene som kommer håper og tror jeg at det blir mer tid til å kose meg og nyte førjulsdagene, for nå er MrNostalgia og meg trygt på plass hos familien vår på Sørlandet og juleferien har offisielt startet! :-) Aller først står nå en lang og god natts søvn på menyen...

Foto: Kremmerhuset.no

onsdag 16. desember 2009

Inspirasjonsguide og konkurranse





















Maia i Shabby Charm har satt i gang et spennende prosjekt og en konkurranse. Du  kan lese mer her, men jeg kan avsløre at det dreier seg om en inspirasjonsguide for alle oss interiørinteresserte.

Jeg håper å bli med i konkurransen med bildet over (selv om jeg var ute i aller siste liten). Så vidt jeg har skjønt kan vi allle være med på å stemme på de 8 bildene/bloggene man liker best ved å gå inn på Shabby Charm sin blogg og avlegge stemme der. Dermed kan man også være med på å påvirke hva som blir presentert i inspirasjonsguiden. Kanskje unødvendig å si men jeg blir selvsagt kjempeglad dersom noen skulle få lyst til å stemme på meg og bildet mitt :-)

søndag 13. desember 2009

Luciadag og 3. adventssøndag












Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede.












Er en rask tur innom bloggen for ønske en riktig fin 3. adventssøndag og Luciadag til alle hyggelige bloggejenter! Det har vært litt hektisk her i det siste og derfor litt lite tid til å poste innlegg (flere som kjenner seg igjen?), men jeg har lest alle kommentarer jeg har fått og setter pris på hver eneste en. Idag hadde jeg tenkt til å skrive et innlegg (med bilder bla fra Gøteborgturen og kanskje vise noen flere bilder av rød? julepynt her fra Nostalgiahjemmet) men endelig skinner solen her i hovedstaden så ytterligere blogging får vente til litt senere. Kan jo ikke sitte inne foran pc`en når det endelig er helg og knallvær ute...?
Ha en deilig dag.

søndag 6. desember 2009

Hvor er den røde julepynten...

Etter å ha vært sammen i 4 1/2 år er dette første julen MrNostalgia og meg pynter til jul sammen fordi de forrige julene har vi bodd i hver vår by, leiligheten har vært under full oppussing, og ifjor var vi bortreist hele julen. Men i år skulle det altså julepyntes her i Nostalgiahjemmet. Forrige søndag fant dermed frem kassen med julepynt fra loftet og satte i gang mens julemusikken tonet ut av spilleren.


Da jeg fornøyd trodde vi var ferdige, kom det lett henslengt fra MrNostalgia: "Men hvor er den røde julepynten?"
Meg: "Ehem - rød julepynt?!?"
MrN: "Ja, rød julepynt!"
Meg: "Øh - Hva mener du?"
MrN: "Det er jo ikke akkurat så veldig julestemning her med bare
hvit julepynt."
Meg: "Okeeeey.... Neivel?"....





Jeg så meg rundt og skjønte ikke helt hva han mente. Det var vel nok av julestemning selv om julepynten for det meste gikk i hvitfarger, og jeg forsøkt å forklare at julepynten ikke trenger å være rød (spesielt ikke i vårt ellers nokså hvite Nostalgiahjem)... Men dette var visst ikke MrNostalgia helt enig i for den tradisjonelle fargen for jul er nemlig rød!


Jeg må innrømme at jeg trengte noe betenkningstid før jeg fant ut at mitt ønske om hovedsaklig hvit jul(epynt) selvsagt burde vike for en felles julefølelse. Dermed måtte den gamle røde julepynten også hentes frem fra underst i kassen og finne sin plass her i Nostalgiahjemmet (bilder kommer  - kanskje) :-)

Nå skal jeg ut og treffe fire venninner på kafè. Gøteborgsturen vil jeg fortelle om når jeg har fått lastet ned noen bilder fra kameraet.

Gode ønsker om en fin 2. søndag i advent.

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

PS: Jeg måtte smile litt for meg selv da jeg leste kommentarene på nest siste innlegget mitt. Det var visst veldig mange som fikk lyst på kakao etter å ha sett bildene (inkludert meg selv). Jeg måtte derfor ha med bilder av en kopp deilig, varm sjokolade med krem på toppen  i dette innlegget også - i et forsøk på å dra flere i Blogglandia med meg inn i fristelsen til å kose seg med denne deilige drikken. Hi hi...

torsdag 3. desember 2009

Gøteborg - here we come!

Jeg titter superraskt innom for å høre om noen av dere Bloggjenter har tips til koselige butikker, resturanter eller kafèer i Gøteborg... MrNostalgia og jeg skal nemlig på "kjærestetur" dit i helgen (vi er gift, men jeg liker fortsatt å kalle oss kjærester av og til) :-) Jeg er ikke så veldig kjent, men hittil synes jeg Haga er den koseligste bydelen. I tillegg har jeg fått vite at det er julemarked der, så dit vil vi iallefall rusle en tur. Ellers mottas alle tips med takk! Vi reiser etter jobb i morgen og rekker å sjekke eventuelle tips før vi drar :-)

Et vennepar skal låne leiligheten vår mens vi er borte, så nå må jeg rydde litt og pakke før det er leggetid!















God kveld og natt! :-)